Cookies & Personuppgiftsbehandling

Grundtuben.se använder av webbkakor (cookies) på webbplatsen. En webbkaka är en liten textfil som skickas från vår server och som sparas av din webbläsare. En webbplats kan används både förstapartskakor och tredjepartskakor som kommer från företag som man samarbetar med.

En webbkaka kan vara en personuppgift. Grundtuben är s.k. personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Du har rätt att få tillgång till dina personuppgifter som vi behandlar. Du har också rätt att begära radering, rättelse eller begränsning av behandlingen av dina personuppgifter, att invända mot vår behandling av dina personuppgifter och att få ut dina personuppgifter i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format för överföring till annan leverantör (s.k. dataportabilitet). Om du har synpunkter på vår behandling av dina personuppgifter har du möjlighet att ge in klagomål till Datainspektionen (blivande Integritetsskyddsmyndigheten).

Typ av webbkakor och syfte

Den första typen av webbkaka utgörs av s.k. sessionskakor och placeras på din enhet endast under den tid du använder och surfar runt på webbplatsen. Sessionskakan skickar information mellan din enhet och servern. Den temporära webbkakan raderas när du stänger ned din webbläsare.

Den andra typen av webbkaka sparar en fil permanent på din enhet. När du besöker webbplatsen på nytt hämtas information lokalt från din enhet så att du snabbare kan se information från webbplatsen. Informationen uppdateras med eventuellt ny information.

Vi använder tredjepartskakor genom webbanalysverktyget Google Analytics för att utföra trafikmätningar över antalet besökare på webbplatsen, samt vilka sidor som besökts. Google Analytics samlar in anonymiserad och sammansatt information om besökare på webbplatsen. Det betyder att informationen inte kan hänföras till någon särskild individ eller enhet. Insamlade IP-nummer avidentifieras innan informationen lagras hos Google. Google kan därefter överföra informationen till tredje man som behandlar informationen för Googles räkning utom Grundtubens kontroll eller påverkan.

Vårt syfte med trafikmätningarna är att förbättra funktionaliteten och användarupplevelsen på webbplatsen. Om du inte önskar att ditt besök ska utgöra en del av statistiken i Google Analytics kan du förhindra insamlingen genom att installera ett tillägg i din webbläsare.

Genom inställningar i din webbläsare kan du förhindra användningen av webbkakor. Om du väljer att inte acceptera webbkakor kan funktionaliteten på webbplatsen försämras i vissa avseenden.

Kontakta oss

Om du har frågor eller synpunkter på vår behandling av personuppgifter eller tjänsten i övrigt är du alltid välkommen att kontakta oss, tel. 013 15 96 50, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.