Pressmeddelande

Grundtuben tar hem mångmiljonorder från Trafikverket

Grundtuben ingår ett nationellt ramavtal med Trafikverket gällande totalentreprenad för att upprätta bullerplank på uteplatser runt om i Sverige. Ramavtalet löper över två år. Det totala ordervärdet uppskattas till cirka 10–20 MSEK per år. I samband med ramavtalet rekryterar företaget nya medarbetare och flyttar till större lokaler.

Grundtuben har ingått ett ramavtal till Trafikverket som innefattar en totalentreprenad för att upprätta lokala bullerplank vid uteplatser längs vägar och järnvägar över hela landet. Avtalet innebär att Grundtuben har ett totalåtagande vad gäller tillverkning, grundläggning och fullt färdigt montage av bullerplanken.

 –   Det känns väldigt roligt att lyckas ta hem en upphandling i den här storleken. Det är ett bevis på att vi håller god kvalitet i det vi gör och att vi uppfyller de höga krav som Trafikverket ställer på sina leverantörer, både vad gäller genomförande och totalansvar för projektet, säger Tonny Werlemalm, vd på Grundtuben.

Grundtuben växer och gör ny entré  

Det går bra för Grundtuben och företaget ökade sin omsättning med 80 procent, samt dubblerade sin personalstyrka mellan åren 2016–2017. Innan sommaren är det dags att rekrytera ytterligare nya medarbetare, och i samband med det väljer företaget att flytta till större lokaler, men fortfarande i samma hus i Hackefors, utanför Linköping.

–    Flytten blir en bra start på den satsning vi nu gör som bland annat innebär nya kollegor, lansering av en ny webb och en ännu tydligare satsning på bullerplank, säger Tonny.

Totalåtagande – från grundläggning till färdigt bullerplank

Grundtuben arbetar med grundläggning till bullerplank och andra byggnadsverk och företaget tar ansvar för hela processen. Metoden är patenterad och består av expanderbara stålpålar, så kallade grundtuber, och ett särskilt mätverktyg som mäter hållfastheten. Under våren har Grundtuben bland annat monterat bullerplank längs med Roslagsbanan för Veidekke och längs med Strängnäs – Härad åt NCC.

 

För mer information kontakta:

Tonny Werlemalm, VD, Grundtuben

0733 – 989 166

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

  • Skapad
Patenterad metod

Patenterad metod

Grundtuben använder en patenterad metod som ger en unik förankring i marken.
Flexibilitet

Flexibilitet

I både produkten och i vårt sätt att agera lösningsorienterat. Produkten kan borras i berggrund och finns i olika storlekar beroende på markegenskaper.
God totalekonomi

God totalekonomi

Metoden ger god totalekonomi eftersom den är snabb och effektiv att installera.
Helhetsansvar

Helhetsansvar

Grundtuben tar helhetsansvar för varje enskild del i projekten. Det gör oss idag unika på marknaden.
Låg miljöpåverkan

Låg miljöpåverkan

Grundtuben har en mycket låg miljöpåverkan under byggnadstiden.
Grundtuben AB
Låsbomsgatan 9b
589 41 Linköping
+46 13 15 96 50
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
  uc   transq quakified

 Följ oss på Facebook Följ oss på Linkedin Följ oss på Youtube