Grundtuben tar hem ny stororder

Linköpingsföretaget Grundtuben AB, som jobbar med grundläggning som bygger på expansionsteknik, har under de senaste åren haft en gynnsam tillväxt. Efter en tidigare stororder på 25 miljoner från Peab för Trafikverket kring bullerskydd vid det nya dubbelspåret i Motala, har företaget nu fått ytterligare en order från Trafikverket till ett värde av 8 miljoner kronor.

– Vi är givetvis både glada och stolta över att kunna leverera en produkt som fungerar så bra att vi får förnyat förtroende. Det går bra för oss nu och vi hoppas kunna nyanställa inom kort, säger, Tonny Werlemalm, vd Grundtuben AB.

Patenterad osynlig produkt
Företagets patenterade produkt ”Grundtuben” finns på många ställen, men oftast osynlig, eftersom tekniken finns under jorden. Grundtubens unika funktion bygger på en expansionsteknik, lik den hos en vanlig betongplugg som vi använder i vardagen för fastsättning av tavlor, hyllor och liknande. Tekniken är patenterad i 28 länder och lokalt utvecklad i Östergötland.

– Vi ser många fördelar med Grundtubens teknik eftersom bullerskydden ofta ska placeras på villatomter eller i parker. Då är det viktigt att att ingreppen och skadorna i marken blir så små som möjligt. Dessutom sparar det både tid och pengar att återställningsarbetet blir minimalt, säger Robert Holmkvist, projektledare på Trafikverket.

– Det finns många fördelar med tekniken, den är mycket effektiv vid svåra markförhållanden och kan dessutom med fördel användas i vatten. Vi gör också mycket liten åverkan på markmiljön och kan därför jobba i befintliga byggnader eller miljöer och trånga utrymmen, säger Tonny Werlemalm.

För mer information kontakta:
Tonny Werlemalm, vd Grundtuben AB
Tel: 0733-98 91 66
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
www.grundtuben.se

Grundtuben AB grundades 2007 och äger produkten Grundtuben som är utvecklad i Östergötland och patenterad i 28 länder. 2012 omsatte företaget 47 miljoner och har fyra anställda. Huvudkontoret finns i Linköping och under 2012 öppnades ytterligare ett kontor i Eskilstuna.

Därför ska du välja oss

Patenterad metod

Patenterad metod

Grundtuben använder en patenterad metod som ger en unik förankring i marken.
Flexibilitet

Flexibilitet

I både produkten och i vårt sätt att agera lösningsorienterat. Produkten kan borras i berggrund och finns i olika storlekar beroende på markegenskaper.
God totalekonomi

God totalekonomi

Metoden ger god totalekonomi eftersom den är snabb och effektiv att installera.
Helhetsansvar

Helhetsansvar

Grundtuben tar helhetsansvar för varje enskild del i projekten. Det gör oss idag unika på marknaden.
Låg miljöpåverkan

Låg miljöpåverkan

Grundtuben har en mycket låg miljöpåverkan under byggnadstiden.